Fly Drive Schitterend Sicilie vanuit Palermo in 12 dagen Afbeelding Fly Drive Schitterend Sicilie vanuit Palermo in 12 dagen
Fly Drive Schitterend Sicilie vanuit Palermo in 12 dagen ***
Bestemming: Rondreizen Italie - Fly Drive Sicilie

Fly Drive Schitterend Sicilie vanuit Palermo in 12 dagen

***

plane hotel car


12 Dagen

Deze individuele Fly Drive is ideaal voor iedereen die in alle vrijheid het prachtige Sicilie wil ontdekken. Met een huurauto tot uw beschikking kunt u zelf bepalen of u culturele bezienswaardigheden gaat bezoeken, heerlijk naar het strand gaat of juist lekker een dagje gaat winkelen. Sicilie biedt een prachtige natuur, rijke historie, invloeden uit verschillende culturen en sfeervolle, karakteristieke plaatsen. Kortom, een rondreis met alle vrijheid en ideaal voor cultuurliefhebbers en natuurliefhebbers.Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: Heenvlucht naar Palermo

Bij aankomst op de luchthaven van Palermo neemt u uw huurauto in ontvangst. Uw FLy Drive rondreis kan nu echt gaan beginnen. Vanaf de luchthaven rijdt u naar uw accommodatie in Palermo, waar u de komende 2 nachten zal gaan verblijven.

Overnachting in (of in de omgeving van) Palermo.

Dag 2: Palermo - Monreale, ca. 70 km

Vandaag heeft u de gelegenheid Palermo verder te verkennen of een bezoek te brengen aan de sfeervolle plaats Monreale, nabij Palermo. De oude naam Panormos betekent grote haven, wegens de geografische ligging. Palermo is altijd de hoofdstad van het eiland geweest, ook onder de latere Franse en Spaanse overheersingen. Al wandelend kunt u de Dom en het Palazzo dei Normanni (Koninklijk Paleis) bijvoorbeeld bezoeken. Ook interessant is een bezoek aan Monreale, waar u de Kathedraal van Monreale (alle van Arabisch Normandische bouw en rijk aan mozaïeken) en de kloostergang van het voormalige Benedictijnerklooster kunt bewonderen. Daarna is er tijd om heerlijk te winkelen of om andere monumenten te bekijken. Mocht u nog tijd over hebben dan is de badplaats Mondello, net buiten Palermo, een fleurig plaatsje om te bezoeken. Het is meteen ook een goede plek om te lunchen met veel visrestaurantjes en pizzeria's, maar ook om lekker naar het strand te gaan. Het 606 meter hoge voorgebergte Monte Pellegrino ligt tussen Palermo en de badplaats Mondello. Het gebergte heeft veel grotten en holen, die al in de steentijd bewoond waren.

Overnachting in (of in de omgeving van) Palermo.

Palermo

Palermo is de grootste stad van het Italiaanse eiland Sicilië en de hoofdstad van de regio. Als u goed rondkijkt, vindt u zeker een paar plekjes waar u van de heerlijke, authentieke Siciliaanse sfeer kan proeven zonder overdonderd te worden door de drukte. De Cattedrale della Santa Vergine Maria Assunta is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Palermo en zeker een aanrader. Het historische centrum getuigt van een rijk en nobel verleden, met prachtige monumenten, verschillende kleuren van marmer in de gebouwen, koepels in Arabische stijl, zijn levendige IL CAPO en Vucciria straatmarkten. Zeker een bezoek waard is het Palazzo dei Normanni met de Palatijn Kapel met oude mozaïeken, de kathedraal, de kerk van San Giovanni degli Eremiti.

Monreale

Hoewel het dorpje Monreale op zichzelf weinig voorstelt is het een plaats die u absoluut niet mag overslaan. De kerk van Monreale is de mooiste kerk van Sicilië en misschien wel een van de mooiste kerken van Italië. In Monreale kunt u de Kathedraal van Monreale (alle van Arabisch Normandische bouw en rijk aan mozaïeken) en de kloostergang van het voormalige Benedictijnerklooster gaan bewonderen.

Dag 3: Palermo - Mazara del Vallo (via Erice/Trapani), ca. 190 km

U kunt er voor kiezen via de snellere route via het binnenland naar Mazara del Vallo te rijden of voor de langere route langs Erice te gaan. Via een mooie omweg gaat u dan op pad naar Mazara del Vallo. U komt eerst langs Segesta, een oude Hellenistische stad. De ruïnes van de stad liggen op de Monte Brbaro op 350 meter boven zeeniveau. De heuveltop biedt een uitzicht over het dal dat naar de Golf van Castellamare leidt. Een bezienswaardigheid die u zeker niet mag missen is de Tempel van Segesta, gebouwd op een heuvel, even buiten de oude stad van Segesta. Zijn onafgebouwde toestand en opmerkelijke, vrijwel perfecte staat maakt het een van de belangrijkste van de nog bestaande Griekse tempels in de wereld. Vervolgens rijdt u door naar Erice. De oude stad van Erice ligt op een hoogte van 750 meter, waar u kan genieten van een uitzicht over Trapani, de zoutpannen en de Egadische Eilanden. Volgens velen het mooiste uitzicht van Sicilië. Het overgrote deel van het historische centrum dateert uit de Middeleeuwen en hier kunt u een bezoek brengen aan de Duomo en het kasteel. Uiteindelijk rijdt u door Mazara del Vallo voor overnachting.

Overnachting in of in de omgeving van Mazara del Vallo.

Segesta

Segesta ligt op 30km van Trapani en heeft prachtige opgravingen.Het oude Segesta werd waarschijnlijk gesticht door de Elimi; onder Grieks bewind en behoorde net als Erice (Eryx) tot één van de belangrijkste steden van het Middellandse Zeegebied. De Dorische tempel werd niet daadwerkelijk door de Grieken gebouwd, zoals de titel van dit artikel doet vermoeden maar door de Elimiers, een inheemse bevolking van Sicilië die ook Erice hebben gesticht

Erice

Erice is een prachtige middeleeuwse vestingstad met een rijke geschiedenis. De stad ligt op een heuveltop op een hoogte van 751m vlakbij Trapani en is van daaruit per kabelbaan bereikbaar.In de hoofdstraat, Corso Vittoria Emanuele, vind je op nr. 14 Pasticceria Maria Grammatico, dat tot de allerbeste Siciliaanse banketbakkerijen behoort en bekend is vanwege de heerlijke amandelkoekjes en marsepeincreaties.

Mazara del Vallo

Mazara del Vallo ligt op het punt waar de rivier de Mazar�2 in de Middellandse Zee uitstroomt. Mazara del Vallo heeft een lange geschiedenis achter de rug. Archeologische vondsten hebben aangetoond dat de plaats al sinds 12.000 v.Chr. bewoond wordt. Na te zijn geregeerd door de Grieken, Carthagers, Romeinen en Byzantijnen beleefde de stad gedurende de Arabische overheersing haar grootste bloeiperiode.De stad heeft een van de grootste vissershavens van Italië.

Dag 4: Mazara del Vallo - Selinunte - Agrigento (130 km)

Vandaag vertrekt u naar eindpunt van vandaag: Agrigento. U kunt eerst nog een bezoek brengen aan Selinunte. Deze plaats dankt haar naam aan de wilde selderij, een plant die in de omgeving veel voorkwam en ook op de munten van de stad werd afgebeeld. Breng eerst een bezoek aan de grote Dorische tempels ,daterend van de 7de tot de 5de eeuw v. Chr. Een aantal metopen hiervan zijn kunsthistorisch gesproken erg waardevol en bevinden zich nu in het Nationale Archeologische Museum te Palermo. Vooral de zogenaamde Tempel E, mogelijk gewijd aan de godin Hera, is in de 20ste eeuw gedeeltelijk gerestaureerd en maakt grote indruk. Vervolgens rijdt u door naar Agrigento, waar u gaat overnachten.

Overnachting in of in de omgeving van Agrigento.

Selinunte

Selinunte was in de klassieke oudheid een grote stad en resten ervan zijn te bezichtigen op het opgravingsterrein vlakbij de badplaats Marinella.

Agrigento

Agrigento is met name bekend wanwege de Vallei van de Tempels op enkele kilometers van de stad. Het is een van grootste archeologische plaatsen op Sicilië, waar maar liefst vier tempels te bewonderen zijn die nog geheel of gedeeltelijk behouden zijn. Ook de stad Agrigento zelf is echter een bezoek waard. Het centrum van Agrigento is compact maar kent verschillende, interessante bezienswaardigheden, zoals een schitterend theater, een prachtige kathedraal en een sfeervol Middeleeuws ogend centrum

Dag 5: Agrigento - Piazza Armerina (100 km)

Na het ontbijt heeft u nog de mogelijkheid Agrigento verder te verkennen. U bezoekt de vallei van de tempels, met o.a. de Tempel van Juno en de Tempel van Concordia. Deze tempels hebben belangrijke aspecten vanuit de Griekse beschaving en met de oranje kleur van de stenen zijn ze een lust voor het oog. Na bezichtiging van de stad Agrigento vertrekt u richting Piazza Amerina. Daar kunt u de vloermozaïeken van de beroemde Villa Romana del Casale bewonderen. Hier kunt u enkele van de grootste en best bewaarde mozaïken van Europa bezichtigen. De villa is waarschijnlijk door de Romeinse keizer Maximilianus Hercules gebouwd tussen de 3e en 4e eeuw. Bijna alle mozaïeken geven jachtscènes weer.

Overnachting in of in de omgeving van Piazza Armerina.

Piazza Armerina

Piazza Armerina is een prachtige kunststadje in het hart van Sicilië. De belangrijkste bezienswaardigheid hier is de Romeinse Villa del Casale, oorspronkelijk eigendom van een machtige Romeinse familie uit de 4e eeuw na Christus. De lokale gastronomie wordt gekenmerkt door eenvoudige gerechten met zeer rijke smaken die het agrarisch gebied weerspiegelen.

Dag 6 en 7: Piazza Armerina - Siracusa (130 km)

In de ochtend kunt u eerst rustig ontbijten. Daarna zal deze rondreis u verder voeren vanuit Piazza Armerina naar de levendige en bijzondere plaats Siracusa. U zal hier 2 nachten gaan verblijven, zodat u uitgebreid de tijd heeft Siracusa te verkennen en ontdekken.

Overnachting in of in de omgeving van Siracusa.

Dag 7: Siracusa

Na het ontbijt heeft u vandaag de tijd om een dagje heerlijk te ontspannen of Siracusa en het oude centrum Ortigia verder te verkennen.

Overnachting in of in de omgeving van Siracusa.

Siracusa

In Siracusa kunt u onder andere de volgende bezienswaardigheden bezoeken: de Dom, de oude Dorische tempel die tot Christelijke kerk is verbouwd, de historische zone met het Griekse en Romeinse Amphitheater en het 'Oor van Dionysus'. Op het schiereiland kunt u de Artemis Bronnen en Aretusa bezichtigen. De stad Aretusa werd oorspronkelijk in 743 v. Chr. door de Grieken gesticht op het schiereiland Ortigia. Het was een groot Grieks, cultureel centrum, waar Pindarus en Aeschylus leefden en Archimedes werd geboren. Met de Romeinse verovering begon het verval, dat tot in de Middeleeuwen voortduurde. Overnachtingen in Siracusa

Dag 8: Siracusa - Taormina, ca. 120km

Na uw verblijf in Siracusa wordt het tijd om verder te rijden naar de volgende prachtige en populaire kustplaats op Sicilie: Taormina! U zal hier 2 nachten gaan verblijven, zodat u deze gezellige (bad)plaats kunt verkennen, een dagje heerlijk aan de kust kunt ontspannen of een bezoek kunt brengen aan de beroemde vulkaan Etna, die u in de verte al zult zien opdoemen op de achtergrond.

Overnachting in of in de omgeving van Taormina.

Dag 9: Etna/Taormina

Na het ontbijt kunt u naar de Etna rijden of Taormina gaan bewonderen. Ook kunt u er voor kiezen een dagje heerlijk te ontspannen aan zee.

Overnachting in of in de omgeving van Taormina.

Etna

De Etna is de hoogste actieve vulkaan van Europa. U komt tot bijna 1.900 meter, daarna is het nog mogelijk om met de nieuwe kabelbaan tot de zone van de kraters te gaan (kosten kabelbaan niet inbegrepen: ca. 50 p.p.). Daarna rijdt u verder naar Taormina, een plaats met mooie botanische tuinen en leuke winkeltjes die u in de middag kunt verkennen. Tevens kunt u het Grieks-Romeinse theater dat in de 3e eeuw voor Christus gebouwd werd bezichtigen. Tijdens een wandeling door de typische straatjes van de oude stad heeft u tijd om te winkelen of gewoonweg te genieten van de Siciliaanse sferen. Overnachtingen in de omgeving van Taormina.

Taormina

Taormina is een van de leukste en drukst bezochte plaatsjes in Sicilië. Taormina is een bruisend klein stadje met leuke restaurants, mooie winkels en veel oudheid. In het lager gelegen deel van het dorp zijn er meerdere prachtige stranden te vinden.

Dag 10: Taormina - Messina - Cefalu/Castelbuono, ca. 220-240km

Na het ontbijt heeft u de hele dag om via Messina en Cefalu naar Palermo te rijden om de steden en hun omgeving te bezichtigen. Na Messina, waar u daar om klokslag 12.00 uur het prachtige klokkenspel van de Dom kunt horen, zet u uw reis voort richting Cefalu langs de kust met de dorpjes Tindari, gelegen op het voorgebergte Capo Tindari en een bezichtiging van het sanctuarium van de zwarte Madonna, Patti, Gioiosa Marea en Santo Stefano di Camastra, bekend om zijn keramiek fabrieken en vele kleurrijke straatstalletjes. Onderweg heeft u een schitterend uitzicht over akkers, olijfgaarden, sinaasappelplantages en de lange grindstranden. Na aankomst in Cefalu kunt u deze stad gaan ontdekken. U bezoekt een kathedraal uit de 12e eeuw en u heeft even de tijd om door de smalle winkelstraatjes van Cefalu te lopen. U overnacht de komende 2 nachten in of in de omgeving van Cefalu of Castelbuono.

Overnachting in of in de omgeving van Cefalu of Castelbuono.

Messina

De stad Messina staat bekend om zijn vele fascinerende mythen en legenden. Messina is een belangrijke havenstad, die een groot strategisch belang heeft gehad tijdens zijn geschiedenis. Er zijn oude kathedralen, tempels en kerken in Messina te vinden . De kerk van de Heilige Maagd Maria is het meest grootschalige complex van deze plaats.

Dag 11: Cefalu/Castelbuono

Deze dag heeft u alle tijd om de sfeervolle badplaats Cefula te bezoeken of het mooie bergplaatsje Castelbuono verder te verkennen.

Overnachting in of in de omgeving van Cefalu of Castelbuono.

Cefalu

Cefalu is een prachtig kleine plaatsje aan de noordwestkust van Sicilië dat gelegen is onder aan een steile rots i La Roccai, Cefalu is grotendeels opgebouwd rondom de 12e-eeuwse kathedraal. De kleine straatjes, het piazza Duomo met zijn gezellige terrasjes en de leuke kleine restaurantjes in de oude visserswijk maken het tot een geliefde bestemming voor toeristen.

Dag 12: Cefalu - Palermo, ca. 72km

De laatste dag van uw reis. Na het ontbijt vertrekt u naar het vliegveld van Palermo en levert u de huurauto weer in op de luchthaven, voordat u gaat inchecken voor uw terugvlucht. Wanneer u een vroege ochtendvlucht heeft, kan uw laatste overnachting ook in Palermo zijn, zodat u de luchthaven in korte tijd gemakkelijk kunt bereiken.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten Amsterdam - Palermo v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • 11 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging inclusief ontbijt
 • Huurauto, categorie small


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart
 • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Fly Drive Schitterend Sicilie vanuit Palermo in 12 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail