Fly Drive Ontdek Sicilie in 12 dagen Afbeelding Fly Drive Ontdek Sicilie in 12 dagen
Fly Drive Ontdek Sicilie in 12 dagen ***
Bestemming: Rondreizen Italie - Fly Drive Sicilie

Fly Drive Ontdek Sicilie in 12 dagen

***


12 Dagen

12-daagse fly drive Sicilie Compleet Catania met verlenging Deze 12 daagse individuele Fly Drive is ideaal voor iedereen die in alle vrijheid het prachtige Sicilie wil ontdekken. Met een huurauto tot uw beschikking kunt u zelf bepalen of u culturele bezienswaardigheden gaat bezoeken, heerlijk naar het strand gaat of juist lekker een dagje gaat winkelen. Sicilie biedt een prachtige natuur, rijke historie,...

Fly and Drive o.b.v. Logies ontbijt12-daagse Fly Drive Schitterend Sicilie

Tijdens deze Fly Drive ontdekt u de veelzijdigheid van het schitterende Sicilie. Deze rondreis biedt een goede mix van cultuur en natuur en voert u langs diverse bijzondere plaatsen en door prachtig natuurschoon. Van rustige baaien tot prachtige stranden en van charmante dorpjes tot levendige (kust)plaatsen. Laat u betoveren door de natuurlijke schoonheid van dit eiland, waarbij een bezoek aan de beroemde Etna uiteraard niet mag worden overgeslagen.

Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: aankomstdag Catania - Siracusa (ca. 70km)

Na uw aankomst op de luchthaven van Catania/Fontanarossa neemt u uw huurauto in ontvangst. Vervolgens rijdt u naar Siracusa voor uw eerste verblijf op dit bijzondere eiland. Uw eerste overnachtingen verblijft u in de levendige plaats Siracusa.

Overnachting in of in de omgeving van Siracusa.

Dag 2: Siracusa

Vandaag heeft u de gelegenheid Siracusa goed te gaan verkennen. In Siracusa kunt u onder andere de volgende bezienswaardigheden bezoeken: de Dom, de oude Dorische tempel (verbouwd tot Christelijke kerk), de historische zone met het Griekse en Romeinse Amphitheater en het Oor van Dionysus. Op het schiereiland kunt u o.a. de Artemis bronnen en Aretusa bezichtigen. Aretusa werd oorspronkelijk in 743 v. Chr. door de Grieken gesticht op het schiereiland Ortigia. Het was een groot Grieks, cultureel centrum, waar Pindarus en Aeschylus leefden en Archimedes werd geboren. Met de Romeinse verovering begon het verval, dat tot in de Middeleeuwen voortduurde.

Overnachting in of in de omgeving van Siracusa.

Siracusa

In Siracusa kunt u o.a. het grootste Griekse Romeinse theater in Sicilie bezoeken. Oorspronkelijk is Siracusa een Griekse kolonie, met een rijke geschiedenis. Een bezoek aan het archeologische park Neapolis en het eiland Ortigia, het oude stadsdeel van Siracusa, is een aanrader. Hier bevinden zich de Dom met Griekse zuilen, de Aretusabron en de ruines van de Apollotempel. Of maak een wandeling door het mooie centrum.

Dag 3: Siracusa - Agrigento (ca. 210km)

Vanuit Sircusa gaat u op weg naar de volgende locatie, Agrigento. U kunt via Piazza Armerina naar Agrigento rijden en hier een tussenstop maken. In Piazza Armerina kunt u de vloermozaieken van de beroemde Villa Romana del Casale bewonderen. Hier kunt u enkele van de grootste en best bewaarde mozaiken van Europa bezichtigen. De villa is waarschijnlijk door de Romeinse keizer Maximilianus Hercules gebouwd tussen de 3e en 4e eeuw. Bijna alle mozaieken geven jachtscenes weer. overnachting in Piazza Armerina. Vervolgens rijdt u verder naar Agrigento, waar u zult overnachten.

Overnachting in of in de omgeving van Agrigento.

Agrigento

Agrigento is een van grootste archeologische plaatsen op Sicilie, waar maar liefst vier tempels te bewonderen zijn die nog geheel of gedeeltelijk behouden zijn. Ook de stad Agrigento zelf is echter een bezoek waard. Het centrum van Agrigento is compact maar kent verschillende, interessante bezienswaardigheden, zoals een schitterend theater, een prachtige kathedraal en een sfeervol Middeleeuws ogend centrum

Dag 4: Agrigento - Trapani (ca. 130km)

Vandaag heeft u nog de gelegenheid Agrigento en omgeving verder te verkennen. Zeer de moeite waard is een bezoek aan de vallei van de tempels, met o.a. de Tempel van Juno en de Tempel van Concordia. Deze tempels hebben belangrijke aspecten vanuit de Griekse beschaving en met de oranje kleur van de stenen zijn ze een lust voor het oog. Vanuit Agrigento rijdt u vervolgens verder naar het noordwesten van het eiland. U kunt via het binnenland gaan of langs de prachtige kustweg en onderweg een bezoek brengen aan bijvoorbeeld Selinunte.

Overnachting in of in de omgeving van Trapani.

Selinunte

In de klassieke oudheid was Selinunte een belangrijke stad, waarvan resten zijn te bezichtigen op het opgravingsterrein vlakbij Marinella. Selinunte is genoemd naar de wilde selderij, die in deze omgeving veel voorkwam en ook op de munten werd afgebeeld. In Selinunte kunt u een bezoek brengen aan de Dorische tempels, stammend uit de 7de tot de 5de eeuw v. Chr. Een aantal metopen (de sierlijke elementen van de tempels) zijn van grote waarde. Deze bevinden zich in het Archeologische Museum in Palermo. Vooral Tempel E maakt veel indruk. Deze tempel is in de 20e eeuw deels gerestaureerd en is mogelijk gewijd aan godin Hera.

Dag 5: Trapani - Palermo (ca. 100km)

Vanuit de omgeving Trapani/Erice rijdt u verder naar de bekende en levendige hoofdstad van het eiland, Palermo. Voordat u naar Palermo rijdt kunt u nog een bezoekje brengen aan het mooie vestingstadje Erice of aan de opgravingen bij Segesta (ca. 30km van Trapani). Vanuit Erice kunt u verder rijden naar Palermo, waar u 2 nachten zult gaan verblijven.

Overnachting in of in de omgeving van Palermo.

Erice

Erice is een charmante, middeleeuwse vestingstad met een rijke historie. De stad ligt op een heuveltop vlakbij Trapani en is van daaruit per kabelbaan bereikbaar. In de hoofdstraat van Erice, de Corso Vittoria Emanuele, is een van de allerbeste banketbakkerijen van Sicilie te vinden, waar u kunt proeven van heerlijke pattiserie. De bakkerij is vooral befaamd om de smakelijke amandelkoekjes en marsepeingebakjes en creaties.

Segesta

Op de weg van Trapani naar Palermo ligt op ca. 30km van Trapani het plaatsje Segesta. Bij Segesta zijn mooie opgravingen te vinden uit het oude Segesta. In de tijd van de Griekse oudheid behoorde Segesta net als Erice tot een van de belangrijkste steden. Waarschijnlijk is Segesta gesticht door de Elimi. De Dorische tempel werd waarschijnlijk ook niet door de Grieken zelf, maar door de inheemse Elimiers gebouwd.

Dag 6: Palermo

Vandaag heeft u uitgebreid de gelegenheid Palermo te verkennen. Mocht u nog tijd over hebben dan is ook de badplaats Mondello, iets ten noorden van Palermo. een gezellig plaatsje om te bezoeken. U vindt er veel visrestaurantjes en pizzerias, maar kunt er ook lekker naar het strand te gaan. U komt langs het ca. 600m hoge voorgebergte Monte Pellegrino met veel grotten en holen, waarvan bekend is dat deze al in de steentijd bewoond werden.

Overnachting in of in de omgeving van Palermo.

Palermo

Palermo is de grootste stad van het Italiaanse eiland Sicilie en de hoofdstad van de regio. Als u goed rondkijkt, vindt u zeker een paar plekjes waar u van de heerlijke, authentieke Siciliaanse sfeer kan proeven zonder overdonderd te worden door de drukte. De Cattedrale della Santa Vergine Maria Assunta is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Palermo en zeker een aanrader. Het historische centrum getuigt van een rijk en nobel verleden, met prachtige monumenten, verschillende kleuren van marmer in de gebouwen, koepels in Arabische stijl, zijn levendige IL CAPO en Vucciria straatmarkten. Zeker een bezoek waard is het Palazzo dei Normanni met de Palatijn Kapel met oude mozaieken, de kathedraal, de kerk van San Giovanni degli Eremiti.

Dag 7: Palermo - Castelbunono/Cefalu (ca. 90km)

Voordat u verder rijdt richting Castelbuono en Cefalu kunt u nog een bezoekje brengen aan het plaatsje Monreale, waar u wellicht de mooiste kerk van het eiland kunt bewonderen. Vervolgens rijdt u verder naar het noordelijke deel van Sicilie, waar u 2 nachten gaat verblijven in de omgeving van Castelbuono en Cefalu.

Overnachting in of in de omgeving van Castelbuono of Cefalu.

Monreale

Hoewel het dorpje Monreale op zichzelf weinig voorstelt is het een plaats die u absoluut niet mag overslaan. De kerk van Monreale is de mooiste kerk van Sicilie en misschien wel een van de mooiste kerken van Italie. In Monreale kunt u de Kathedraal van Monreale (alle van Arabisch Normandische bouw en rijk aan mozaieken) en de kloostergang van het voormalige Benedictijnerklooster gaan bewonderen.

Dag 8: Castelbuono - Cefalu (ca. 25km)

Vandaag heeft u alle tijd om deze prachtige omgeving te bezichtigen. U kunt een dagje heerlijk ontspannen aan het strand van Cefalu of een mooie wandeling maken in de prachtige omgeving van Castelbuono.

Overnachting in of in de omgeving van Castelbuono of Cefalu.

Castelbuono

Castelbuono is een mooi landelijk gelegen schilderachtig Middeleeuws plaatsje, wat vooral bekend staat om het mooie kasteel wat het middelpunt van het plaatsje vormt. Hier kunt u genieten van de prachtige landelijke omgeving van het eiland. Vanuit Castelbuono bent u in ca. 40 minuten in de sfeervolle kustplaats Cefalu voor een heerlijk dagje strand.

Cefalu

Deze sfeervolle, kleinschalige badplaats ligt aan de noordkust van Sicilie. De geschiedenis van Cefalu gaat terug tot de 4e eeuw voor Christus en sindsdien is het plaatsje uitgegroeid tot een prachtig, historisch stadje. Het rechte patroon in de straten stamt uit de tijd van de Romeinen en de mooie kathedraal, gebouwd door de Normandische koning Roger II in de 12e eeuw vormt het middelpunt van het stadje. Het stadje is in zijn historische verschillende malen veroverd, maar heeft altijd het unieke, historische karakter weten te behouden. Aan de Piazza Duoma zijn gezellige terrasjes te vinden en in sfeervolle kleine restaurantjes in de oude visserswijk kunt u proeven van heerlijke gerechten. Er zijn ook verschillende mooie bezienswaardigheden te vinden, die een bezoekje zeker waard zijn: - Duomo di Cefalu, met recht een van de mooiste kathedralen op Sicilie. - Het strand van Cefalu, een prachtig zandstrand met gezellige strandbarretjes - De kloostergang bij de kathedraal van Cefalu met prachtige Bizantijnse zuilen

Overnachting in of in de omgeving van Castelbuono of Cefalu.

Dag 9: Castelbunono/Cefalu - Taormina (ca. 210km)

Deze rondreis voert u verder naar het westelijke deel van Sicilie. U kunt via het binnenland naar Taormina rijden of juist kiezen voor een prachtige route langs de kust via Messina. Geniet onderweg van het weidse uitzicht over de akkers, de kustlijn met lange grindstranden en de talloze plantages vol citrus- en olijvenbomen. Onderweg komt u langs verschillende leuke dorpjes, zoals Tindari, waar u het santuarium van de Zwarte Madonna kunt bezoeken. Een stop in havenplaats Messina is ook de moeite waard. U kunt hier genieten van een heerlijke lunch en als u rond klokslag 12:00u in Messina bent ook nog eens kunt luisteren naar het betoverende klokkenspel van de Dom. Het eindpunt van de route is Taormina, waar u de komende 3 nachten zult gaan verblijven in een accommodatie in of in de omgeving van Taormina.

*Overnachting in of in de omgeving van Taormina.

Messina

De stad Messina staat bekend om zijn vele fascinerende mythen en legenden. Messina is een belangrijke havenstad, die een groot strategisch belang heeft gehad tijdens zijn geschiedenis. Er zijn oude kathedralen, tempels en kerken in Messina te vinden . De kerk van de Heilige Maagd Maria is het meest grootschalige complex van deze plaats.

Dag 10: Taormina

U kunt een dagje heerlijk ontspannen aan het strand of er voor kiezen Taormina te gaan verkennen. In deze sfeervolle en karakteristieke plaats zult u zich zeker geen moment gaan vervelen.

*Overnachting in of in de omgeving van Taormina.

Taormina

Taormina zelf is een sfeervol en levendig stadje met een eigen karakter: smalle steegjes, gezellige terrasjes, heerlijke restaurantjes, mooie winkels, historische gebouwen en prachtige uitzichten op zee en op de Etna. Taormina ligt op een steile rots aan zee. Het stadje zelf is het beste te bezoeken via de kabelbaan of een pendelbus naar het centrum. In de zomermaanden is Taormina niet alleen zeer geliefd bij toeristen, maar ook bij de Italianen zelf. Het is er dan ook een gezellige bedrijvigheid. Taormina is een van de oudste Griekse kolonies op Sicilie en vormde een belangrijke stad. Dat is ook goed te zien aan de oude Griekse en Romeinse resten in het theater. Het Teatro Grecco is een van de best bewaarde bouwwerken uit de oudheid. Vanaf de halfronde tribune kijkt u uit op het lager gelegen toneel met als decor op de achtergrond de indrukwekkende Etna.

De meeste mensen komen via de Porta Messina de stad binnen. Het plein wat toegang geeft tot deze poort/ingang wordt voornamelijk gebruikt als busstation en taxiplaats. Eenmaal door de poort verlaat u de drukte van het plein en komt u in het autovrije deel van de stad met veel winkels en gezellige restaurantjes, barretjes en terrasjes. De Corso Umberto is de lange winkelstraat die het centrum doorkruist en erg populair is bij de jetset. Ook een bezoek waard zijn de Duomo van Taormina, een 13e eeuwse kerk gewijd aan de Sint Nicolaas van Bari, en de Chiesa San Guiseppe, een schitterende barokke kerk. De binnenzijde van de kerk is gedecoreerd met prachtige motieven. In het centrum van Taormina bevindt zich ook nog de Palazzo Corvaja, een historisch Siciliaans kasteel uit de 10e eeuw. Het oudste deel van het kasteel is de toren. De andere delen zijn later in de 13e en 14e eeuw aangebouwd. Het kasteel doet nu dienst als toeristisch bureau en museum.

Dag 11:

Ook vandaag kunt u er voor kiezen om een dagje heerlijk aan de kust te ontspannen, al mag tijdens uw verblijf op Sicilie een bezoek aan de indrukwekkende Etna zeker niet worden overgeslagen.

*Overnachting in of in de omgeving van Taormina.

Etna (vanuit Taormina ca. 60km)

Een van de meest bekende bezienswaardigheden van Sicilie,die u zeker niet mag overslaan is de Etna. Deze actieve vulkaan, in de volksmond ook wel Mongibello genoemd, doemt vanuit de verte al indrukwekkend op. De makkelijkste manier om het natuurpark Etna te bereiken is via de oostelijke kant van de berg, tot Rifugio Sapienza op 1900 meter boven de zeespiegel. Hier kunt u de recente lava uitbarstingen zien die het gebied deels verwoest heeft. Als de weersomstandigheden het toelaten, is er ter de mogelijkheid om tot 1800 meter hoogte te gaan met een kabelbaan (tegen betaling).

Dag 12: Catania - Amsterdam (70 km)

Op deze laatste dag van de rondreis vertrekt u naar het vliegveld van Catania, hier is tevens de aflevering van de huurauto en vervolgens uw terugreis naar Amsterdam.

Deze 12-daagse Fly Drive Schitterend Sicilie is inclusief

 • Retourvluchten Amsterdam - Catania en v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • 11 overnachtingen in minimaal 3-sterren hotels o.b.v. logies/ontbijt
 • Huurauto, categorie small

Informatie Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid. Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.

Bijkomende kosten

 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Huur GPS-systeem of aanschaf routekaart

Bijkomende kosten ter plaatse

 • Brandstofkosten en eventuele parkeer- en tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)

Vluchten

Deze reis wordt uitgevoerd met lijndienstvluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Hotels

Onder het tabblad Extra info vindt u de route van de reis en de hotelaccommodaties, waar u gedurende deze fly drive zult verblijven. I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Wij sturen u hiervoor met veel plezier een vrijblijvende offerte toe.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Fly Drive Ontdek Sicilie in 12 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail