Fly Drive Sardinie Compleet in 15 dagen Afbeelding Fly Drive Sardinie Compleet in 15 dagen
Fly Drive Sardinie Compleet in 15 dagen ****
Bestemming: Rondreizen Italie - Fly Drive Sardinie

Fly Drive Sardinie Compleet in 15 dagen

****

plane hotel car


15 Dagen

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.Dag 1: Amsterdam - Olbia

Bij aankomst op de luchthaven van Olbia, neemt u uw huurauto in ontvangst. vervolgens rijdt u naar uw hotel in Olbia of omgeving uw overnachting.

Overnachting in of in de omgeving van Olbia.

Olbia

Olbia is een stad in de Italiaanse autonome regio Sardinië. Het is bovendien samen met Tempio Pausania hoofdstad van de Olbia-Tempio. Qua inwonertal is Olbia de vierde stad van Sardinië. De huidige stad is modern maar van Griekse, wellicht Punische komaf. Olbia is een van de belangrijkere Sardijnse havensteden.

Dag 2: Costa Smeralda

De eerste dag van uw rondreis begint met een bezoek aan één van de mooiste kuststroken van het Middellands Zeegebied, de Costa Smeralda. Breng zeker een bezoek aan de meest bekende en befaamde badplaats van de Costa Smeralda, Porto Cervo. Hier waant u zich onder de internationale jetset met haar immense grote jachten, exclusieve designer boetiekjes en prachtige hotels.

Overnachting in of in de omgeving van Olbia.

Dag 3: Castelsardo - Gallura (Santa Teresa/Tempio Pausania)

Vandaag verlaat u de smaragdkust voor een bezoek aan de westkust van Sardinië. De route brengt u langs Tempio Pausinia, een oude Romeinse stad, gelegen in een bergachtige streek. Vervolgens rijdt u naar Castelsardo, gebouwd op een heuvel, in een indrukwekkende rotsformatie. Deze stad staat bekend om haar pittoreske centrum omgeven door stadsmuren, waarbinnen een kasteel is gebouwd, vanwaar u prachtig uitzicht heeft over de stad.

Overnachting in of in de omgeving van Tempio Pausania, Castelsardo of Santa Teresa.

Dag 4: Santa Teresa en omgeving

Enkele suggesties voor vandaag: Santa Teresa heeft een knus en gezellig centrum met leuke terrasjes. De directe omgeving staat bekend om de vele parels van stranden, idyllische grotten en rotspartijen. Een tocht naar het leuke plaatsje Palau met een oversteek vanuit Palau naar de Maddalena eilanden is een echte aanrader. De Maddalena eilanden behoren tot de fraaiste van de gehele Middellandse Zee en zijn uitgeroepen tot Nationaal Park.

Overnachting in of in de omgeving van Tempio Pausania, Castelsardo of Santa Teresa.

Palau

Palau vormt als het ware de toegang tot Sardinië in het noordoosten van het eiland. In de haven van Palau is het een gezellige drukte. Hier vertrekken de veerdiensten naar de Maddalena Archipel en Corsica en kunnen dagtochten met zeil- of motorboten geboekt worden.

La Maddalena

De La Maddalena-archipel bestaat uit de eilandengroep in het noorden van Sardinië. Het heeft ruim 180 kilometer kustlijn en bestaat uit zeven grotere en 20 kleine eilanden. Deze eilanden behoren allemaal tot het nationaal park van de Maddalena archipel, met een gebied van ruim 12.000 hectare zee en land.

Dag 5: Gallura - Porto Torres - Alghero

Na het ontbijt rijdt u verder richting Alghero en kunt u onderweg een bezoek brengen aan Porto Torres, met als bezienswaardigheden de Romeinse haven Turris Libisionis en de thermische baden grenzend aan het archeologisch museum waarin een schat aan historische kunst te bewonderen valt. heeft u de hele dag om de prachtige stad Alghero met al haar bezienswaardigheden te bewonderen. Een aanrader zijn de indrukwekkende druipsteengrotten Grotta di Nettuno, aan de voet van de kaap Capo Caccia. De grotten zijn per boot of met een pad langs een steile klif te bereiken. Daarnaast moet u zeker een bezoek brengen aan Su Nuraxi, waar u de overblijfselen van de eerste bewoners van Sardinië, in de vorm van de Nuraghi kunt bezichtigen. Overnachting in Alghero of omgeving.

Overnachting in of in de omgeving van Alghero.

Porto Torres

Porto Torres is een stad op het eiland Sardinië. Het ligt in het noorwesten van de province Sassari. Porto Torres ligt aan de Golf van Asinara tegenover het eiland Homonyme dat tot nationaal park is verklaard.

Alghero

Alghero, een kuststadje in het noordwesten van Sardinië, ligt precies tussen Europa en Afrika in. Daardoor was de stad eeuwenlang een zeer gewilde strategische haven. Er werd dan ook flink om de stad gevochten, al hadden de Spanjaarden de touwtjes stevig in handen.

Dag 6: Alghero - Oristano

Deze dag vervolgt u uw weg richting Oristano. Breng onderweg een bezoek aan Bosa, aan de monding van de rivier de Temo. Bosa is Gesticht door de Feniciërs, onder Spaans bestuur werd Bosa een koninklijke stad en hoewel de rijkdommen aanzienlijk zijn geslonken, is het halverwege de jaren 90 een belangrijke toeristenbestemming geworden. U loopt hier door de smalle straatjes, langs de gezellige pleintjes, vele barokke kerken en middeleeuws kasteel. Overnachting in Oristano of omgeving.

Overnachting in of in de omgeving van Oristano.

Oristano

Oristano is een van de acht provincies van de Italiaanse autonome regio Sardinië.De provincie beslaat het grootste gedeelte van de Sardijnse westkust. De belangrijkste toeristische trekpleisters zijn de historische vindplaats Tharros, de stagni met flamingos, de witte boog en het gezellige stadje Bosa.

Dag 7: Omgeving Oristano

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het natuurgebied Sinis Peninsula gelegen op het schiereiland Tharros. Dit beschermde natuurgebied heeft een prachtige, nog onaangetaste kustlijn met parelwitte zandstranden in het noorden, hoge imposante kliffen en een grote variatie aan flora en fauna. Dit schiereiland is ook de locatie van de bekende archeologische site Tharros. Overnachting in Oristano of omgeving.

Overnachting in of in de omgeving van Oristano.

Dag 8: Oristano - Barumini - S. Margherita di Pula

Barumini is een klein dorpje gelegen in het midden van Sardinië, bekend van de belangrijkste archeologische site van het eiland, de Nuraghi. Het net buiten Barumini gelegen nuraghische complex van Su Nuraxi is in 1997 ingeschreven als een UNE SCO werelderfgoed. De site is ongeveer 60 km. van Cagliari, tussen de Giara van Gesturi en de Las Plassas heuvel. Vervolgens rijdt u verder naar Santa Margherita di Pula.

Overnachting in of in de omgeving van Santa Margherita di Pula/Cagliari/Quartu Sant'Elena.

Barumini

De verdedigingsstructuur op Barumini werd uitgebreid en versterkt in de eerste helft van het 1e millennium onder druk van de Carthaagse heersers. Het vormt het mooiste en meest complete voorbeeld van deze opmerkelijke vorm van prehistorische architectuur.

Dag 9: Cagliari

Vandaag staat Cagliari op het programma. U heeft de hele dag de tijd om Cagliari en omgeving te verkennen. Ook op winkelgebied kunt u hier naar hartelust shoppen. Diverse grote winkelcentra vindt u aan de rand en in de omgeving van Quartu Santa Elena.

Overnachting in of in de omgeving van Santa Margherita di Pula/Cagliari/Quartu Sant'Elena.

Dag 10: S. Margherita di Pula - Arbatax - Oliena - Orosei*

Na het ontbijt rijdt u verder in noordelijke richting, via Arbatax en Oliena naar Orosei. De naam Arbatax stamt af van het Arabische woord arba'at'ashar dat "de veertiende toren" betekent. Dit verwijst naar de vuurtoren direct langs de kust. Ontstaan als klein vissersdorp, is Arbatax vandaag de dag uitgegroeid tot een belangrijke haven in Sardinië. Dit gebied staat bekend om de karakteristieke rode rotsen en de granietformaties. Deze zogenaamde Rocce Rosse bevinden zich naast de haven en zijn zeker een bezichtiging waard. Overnachting in Orosei, Cala Gonone of omgeving.

Overnachting in of in de omgeving van Orosei/Cala Gonone/Nuoro.

Arbatax

Arbatax is een klein havenplaatsje aan de oostkust van Sardinië, ten zuiden van de golf van Orosei. Dit gebied staat bekend om de karakteristieke rode rotsen en de granietformaties. Deze zogenaamde "Rocce Rosse" bevinden zich naast de haven en worden veel bezocht tijdens de zomer. Tijdens het hoogseizoen worden hier ook vele internationale muziekfestivals gehouden!

Oliena

Oliena heeft sterke historische connecties met de oude Nuragische beschaving die ooit overheerste op Sardinië. Geniet ten volle van het verkennen van het pad rondom de wijde omgeving van Oliena, waar nog steeds een collectie van aparte rotsformaties staan, genaamd nuraghes.

Orosei

Orosei is één van de grootste havensteden aan de oostkust van Sardinië. Het begon allemaal in de tijd van de Romeinen, zoals bij veel Italiaanse steden het geval is. In de middeleeuwen maakten de Spanjaarden er tijdens hun bezetting een florerende havenplaats van.

Dag 11: Orgosolo - Nuoro

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan Orgosolo. Orgosolo is gelegen in het hart van Barbagia in een vallei aan de voet van Supramonte, omgeven door een boeiend en charmant, natuurlijk landschap en wordt gedomineerd door een wilde, ongerepte natuur. Dit landschap is van zeldzame schoonheid, gekenmerkt door een mengeling van bergen, valleien, vlakten, grotten en canyons gesmeed door de Cedrino rivier en bossen van steeneiken, eiken en jeneverbessen. Orgosolo is vooral bekend om zijn muurschilderingen (murales). Zij vertegenwoordigen stukken van het leven uit het verleden, een soort van open venster naar een zeer trots en gereserveerd, buitenwereld. Orgosolo beschikt ook over een aanzienlijke hoeveelheid van de historische en traditioneel bewijs dat dateert uit het Neolithicum tot de Romeinse tijd en bestaan uit talrijke nuraghi, Punische en Romeinse ruïnes, allemaal heel goed geconserveerd.

Overnachting in of in de omgeving van Orosei/Cala Gonone/Nuoro.

Dag 12: Nuoro

Ook zeker de moeite waard is een bezoek aan het prachtige Nuoro. De provincie Nuoro is een zeer afwisselende streek in Sardinië waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Met Cagliari voorop behoort Nuoro tot één van de 6 grotere steden van Sardinië.Nuoro is ontstaan in de prehistorische tijd. In de jaren 1500 voor Christus tot 250 voor Christus groeide Nuoro uit tot het centrum van de Nuraghische beschaving. Dit is nog steeds terug te zien in een van de 30 Nuraghi dorpen.

Overnachting in of in de omgeving van Orosei/Cala Gonone/Nuoro.

Dag 13 - 14: Orosei - Olbia/Baia Sardinia

Na het ontbijt vertrekt u richting Baia Sardinia voor uw laatste verblijf. De komende dagen kunt u nog even heerlijk bijkomen van alle indrukken die u heeft opgedaan tijdens deze zeer uitgebreide rondreis. Geniet van de vele prachtige stranden die de noordkust van Sardinië rijk is en de weelderigheid van de Costa Smeralda.

Overnachting in of in de omgeving van Olbia/Baia Sardinia.

Dag 15: Baia Sardinia - Olbia

Op de laatste dag van uw rondreis kunt u op uw gemak terugrijden naar de luchthaven van Olbia, hier is tevens de aflevering van de huurauto en vervolgens uw terugreis naar Amsterdam. Geniet onderweg nog even van de prachtige baaien met witte stranden en helder water met azuurblauwe tot smaragdgroene tinten.Hotels


Hotel S'Olias

Dit hotel in Arzachena ligt en binnen 5 km afstand van Nuraghe Albucciu, Wijnmakerij Vigne Surrau en Nuraghetempel van Malchittu. Ook Strand van Tanca Manna en Museo di Arzachena liggen binnen 10 km afstand. Dit hotel beschikt naast een restaurant over een buitenzwembad en een bar/lounge. Parkeren is gratis. Hulp bij excursies/tickets en een tuin zijn enkele van de overige voorzieningen.

Domominore Country Hotel Alghero

Dit hotel ligt in een regionaal park, op 4,7 km van Spiaggia di Bombarde en op 4,9 km van Nuraghe di Palmavera. Grot van Neptunus ligt op 19,6 km. Dit rookvrije hotel beschikt over een buitenzwembad, een bar/lounge en een outdoor tennisbaan. Gratis wifi in gemeenschappelijke ruimtes en gratis parkeerplaatsen worden ook voorzien. Een seizoensgebonden buitenzwembad, hulp bij excursies/tickets en een tuin zijn enkele van de overige voorzieningen.

Mistral Hotel

Dit hotel ligt in het centrum van Oristano, binnen 10 minuten lopen van Toren van San Cristoforo, Kerk van San Francesco in Oristano en Museo Archeologico Antiquarium Arborense. Ook Standbeeld van Eleonora d'Arborea en Piazza Eleonora liggen binnen 10 minuten lopen. Dit hotel heeft niet alleen een restaurant, maar ook een bar/lounge en een vergaderruimte. Gratis wifi in gemeenschappelijke ruimtes en gratis parkeerplaatsen worden ook voorzien. Je vindt er ook een conciërgeservice, een snelle incheckservice en een snelle uitcheckservice.

Residence Marina Palace

Deze gezinsvriendelijke residentie in Orosei ligt vlak bij het strand, binnen 3 km afstand van Museo Comunale en Marina di Orosei-strand. Spiaggia Su Petrosu ligt op 4,5 km. Deze residentie beschikt naast een koffiebar/café over een snackbar/broodjeszaak en koffie in de gemeenschappelijke ruimte. Gratis wifi in gemeenschappelijke ruimtes en gratis parkeerplaatsen worden ook voorzien. Je vindt er ook een conciërgeservice, een wasserij en een 24-uurs receptie.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten Amsterdam - Olbia v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • 14 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Fly Drive Sardinie Compleet in 15 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail