8 daagse fly drive Charming Sicilie Afbeelding 8 daagse fly drive Charming Sicilie
Fly Drive Charming Sicilie ***
Bestemming: Rondreizen Italie - Fly Drive Sicilie

Fly Drive Charming Sicilie

***

plane hotel car


8 Dagen

Een bijzondere rondreis over een prachtig eiland waarbij de nadruk niet ligt op de historische bezienswaardigheden van het eiland. Nee, tijdens deze fly-drive maakt u kennis met de prachtige landschappen die Sicilië te bieden heeft. U overnacht in bijzondere hotels, zoals de bekende Italiaanse Agriturismos en in kleine, charmante hotelletjes. Sicilië op z'n mooist!



Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: Amsterdam - Catania - Giardini Naxos/Taormina, ca 50 km

 

Bij aankomst op de luchthaven van Catania Fontanarossa neemt u uw huurauto in ontvangst. vervolgens rijdt u naar het hotel in de omgeving van Taormina / Giardini Naxos voor overnachting.

Dag 2: Giardini Naxos/Taormina - Messina - Cefalù - Palermo, ca 300 km

U heeft de hele dag om via Messina en Cefalu naar Palermo te rijden om de steden en hun omgeving te bezichtigen. Na Messina, waar u daar om klokslag 12.00 uur het prachtige klokkenspel van de Dom kunt horen, zet u uw reis voort richting Cefalu langs de kust met de dorpjes Tindari, gelegen op het voorgebergte Capo Tindari en een bezichtiging van het sanctuarium van de zwarte Madonna, Patti, Gioiosa Marea en Santo Stefano di Camastra (bekend om zijn keramiek fabrieken en vele kleurrijke straatstalletjes). Onderweg heeft u een schitterend uitzicht over akkers, olijfgaarden, sinaasappelplantages en de lange grindstranden. Na aankomst in Cefalu kunt u Cefalu gaan ontdekken. U bezoekt een kathedraal uit de 12e eeuw en u heeft even de tijd om door de smalle winkelstraatjes te lopen. Vervolgens rijdt u verder naar Palermo. Overnachting in Palermo of
omgeving.

Dag 3: Palermo - Monreale, ca 20 km



Vandaag brengt u een bezoek aan enkele hoogtepunten van Palermo. De oude naam "Panormos" betekent grote haven, wegens de geografische ligging. Palermo is altijd de hoofdstad van het eiland geweest, ook onder de latere Franse en Spaanse overheersingen. U bezoekt al wandelend de Dom en het Palazzo dei Normanni (Koninklijk Paleis). Na dit bezoek rijdt u naar Monreale. In Monreale bezoekt u de Kathedraal van Monreale (alle van Arabisch Normandische bouw en rijk aan mozaïeken) en de kloostergang van het voormalige Benedictijnerklooster. De rest van de middag heeft u tijd om te winkelen of om andere monumenten te bekijken. Mocht u nog tijd over hebben dan is de badplaats Mondello net buiten Palermo een fleurig plaatsje om te bezoeken. Een goede plek om te lunchen met veel visrestaurantjes en pizzeria's, maar ook om lekker naar het strand te gaan. Het 606 meter hoge voorgebergte Monte Pellegrino ligt tussen Palermo en de badplaats Mondello. Het gebergte heeft veel grotten en holen, die al in de steentijd bewoond waren. Eén grot die tot kapel omgebouwd is, is die van Rosalia. Dit is gedaan uit eerbetoon aan de kluizenares Rosalia die hier rond de 11e eeuw woonde. Zij genas een zieke herder die bij haar kwam om genezing en daarna volgden nog vele andere zieken. Toen ze stierf werd haar lichaam begraven in de grot wat later is verbouwt tot een kapel. Daarna keert u terug naar uw hotel in Palermo voor overnachting.

Dag 4: Segesta - Erice - Selinunte - Sciacca/Agrigento, ca 250 km

Vandaag gaat u via een mooie omweg op pad naar Agrigento. U komt eerst langs Segesta, een oude Hellenistische stad. De ruïnes van de stad liggen op de Monte Bi rbaro op 350 meter boven zeeniveau. De heuveltop biedt een uitzicht over het dal dat naar de Golf van Castellamare leidt. Een bezienswaardigheid die u zeker niet mag missen is de Tempel van Segesta, gebouwd op een heuvel, even buiten de oude stad van Segesta. Zijn onafgebouwde toestand en opmerkelijke, vrijwel perfecte staat maakt het een van de belangrijkste van de nog bestaande Griekse tempels in de wereld. Vervolgens rijdt u door naar Erice. De oude stad van Erice ligt op een hoogte van 750 meter, waar u kan genieten van een uitzicht over Trapani, de zoutpannen en de Egadische Eilanden. Volgens vele mooiste uitzicht van Sicilië. Het overgrote deel van het historische centrum dateert uit de Middeleeuwen en hier kunt u een bezoek brengen aan de Duomo en het kasteel. Als laatste tussenstop bezoekt u Selinunte, waar u tevens een aantal bezienswaardigheden kunt bekijken. Uiteindelijk rijdt u door naar Agrigento voor uw overnachting.

Dag 5: Agrigento - Piazza Armerina - Siracusa, ca 230 km

Vandaag heeft u nog de mogelijkheid Agrigento verder te verkennen. U bezoekt de vallei van de tempels, met o.a. de Tempel van Juno en de Tempel van Concordia. Deze tempels hebben belangrijke aspecten vanuit de Griekse beschaving en met de oranje kleur van de stenen zijn ze een lust voor het oog. Na bezichtiging van de stad Agrigento vertrekt u richting Piazza Amerina. Daar kunt u de vloermozaïeken van de beroemde Villa Romana del Casale bewonderen. Hier kunt u enkele van de grootste en best bewaarde mozaïken van Europa bezichtigen. De villa is waarschijnlijk door de Romeinse keizer Maximilianus Hercules gebouwd tussen de 3e en 4e eeuw. Bijna alle mozaïeken geven jachtscènes weer. Overnachting in Siracusa.

Dag 6: Siracusa - Taormina, ca 120 km

Vandaag gaat u op pad in Siracusa. In Siracusa kunt u onder andere de volgende bezienswaardigheden bezoeken: de Dom, de oude Dorische tempel die tot Christelijke kerk is verbouwd, de historische zone met het Griekse en Romeinse Amphitheater en het "Oor van Dionysus�. Op het schiereiland kunt u de Artemis Bronnen en Aretusa bezichtigen. De stad Aretusa werd oorspronkelijk in 743 v. Chr. door de Grieken gesticht op het schiereiland "Ortigia�. Het was een groot Grieks, cultureel centrum, waar Pindarus en Aeschylus leefden en Archimedes werd geboren. Met de Romeinse verovering begon het verval, dat tot in de Middeleeuwen voortduurde. Overnachting in Taormina.

Dag 7: Etna/Taormina, ca 100 km

Vandaag kunt u naar de Etna rijden, de hoogste actieve vulkaan van Europa. U komt tot bijna 1.900 meter, daarna is het nog mogelijk om met de nieuwe kabelbaan tot de zone van de kraters te gaan (gebruik van de kabelbaan is tegen betaling). Daarna rijdt u verder naar Taormina, een plaats met mooie botanische tuinen en leuke winkeltjes die u in de middag kunt verkennen. Ook kunt u het Grieks- Romeinse theater dat in de 3e eeuw voor Christus gebouwd werd bezichtigen. Tijdens een wandeling door de typische straatjes van de oude stad heeft u tijd om te winkelen of gewoonweg te genieten van de Siciliaanse sferen. Overnachting in Taormina.

Dag 8: Catania - Amsterdam, ca 70 km

Na het ontbijt vertrekt u naar het vliegveld Catania, hier is tevens de aflevering van de huurauto en vervolgens is uw terugreis naar Amsterdam.



Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar Catania v.v.
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in 3-sterren hotels o.b.v. logies
  • Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Evt. aanschaf van een routekaart
  • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

Dag tot Dag

  • Dag 1: Amsterdam - Catania - Giardini Naxos/Taormina, ca 50 km
  • Dag 2: Giardini Naxos/Taormina - Messina - Cefalù - Palermo, ca 300 km
  • Dag 3: Palermo - Monreale, ca 20 km
  • Dag 4: Segesta - Erice - Selinunte - Sciacca/Agrigento, ca 250 km
  • Dag 5: Agrigento - Piazza Armerina - Siracusa, ca 230 km
  • Dag 6: Siracusa - Taormina, ca 120 km
  • Dag 7: Etna/Taormina, ca 100 km
  • Dag 8: Catania - Amsterdam, ca 70 km

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.



 Fly Drive Charming Sicilie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail