Fly Drive van Rome naar Florence Afbeelding Fly Drive van Rome naar Florence
Fly Drive van Rome naar Florence ***
Bestemming: Rondreizen Italie - Fly Drive Italie

Fly Drive van Rome naar Florence

***


13 Dagen

13-daagse fly drive Lago Bolsena en Toscane In 13 dagen van Rome naar Florence, waarbij u overnacht in karakteristieke en landelijk gelegen accommodaties. Een reis die de highlights van midden Italie combineert met minder bekendere plaatsen zoals Pienza en Orvieto. Eerst verblijft u aan het Lago Bolsena, een van de grootste vulkanische meren van Italie. U bezoekt niet alleen de streek Lazio, maar ook Umbrie en...

Fly and Drive o.b.v. Logies ontbijt



13-daagse fly drive Lago Bolsena en Toscane

In 13 dagen van Rome naar Florence. Een reis die de highlights van midden Italie combineert met minder bekendere plaatsen zoals Pienza en Orvieto. Eerst verblijft u aan het Lago Bolsena, een van de grootste vulkanische meren van Italie. U bezoekt niet alleen de streek Lazio, maar ook Umbrie en Toscane. U logeert meerdere nachten op een lokatie, waardoor het reistempo redelijk rustig is. Zo maakt u kennis met de vele bezienswaardigheden, maar is er ook tijd om te genieten bij het zwembad of op het terras van uw accommodatie.

Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: Luchthaven Rome - Bolsena, ca. 170 km

U vliegt naar Rome, Bolsena gelegen in de regio Lazio is de eerste bestemming van deze reis. In Bolsena zijn verschillende dingen te bezichtigen. De opgravingen van Bolsena net buiten de stad richting Orvieto, de dom en het kasteel boven in de oude stad.

Bolsena

Bolsena is een gemeente in het noorden van Lazio en telt 4200 inwoners. Het is gelegen aan een vulkanisch meer dat een omtrek heeft van 43 kilometer. De oude binnenstad van Bolsena heeft gezellige straatjes en een leuke haven waar een ongedwongen Italiaanse sfeer hangt. De vers gevangen vis wordt dezelfde avond geserveerd in een van de vele restaurantjes.

Dag 2: Lago Bolsena en Montefiascone, ca. 20 km

Maak een rondrit langs het prachtige, vulkanische meer van Bolsena. Montefiascone is een sfeervol stadje, voornamelijk bekend door de productie van de wijn di Montefiascone. Montefiascone ligt hoog gelegen langs het meer van Bolsena. Het heeft een mooi oud centrum. In het bovenste deel van het stadje is er een Rocca dei Papi uit de 12de eeuw. Van daaruit heb je het mooiste zicht op het meer. Er is een aangenaam park bij. Bij helder weer kan je zelfs zien tot aan de kust.

Dag 3: Rome, ca. 150 km

Hoofdstad Rome ligt op slechts 2 uurtjes rijden van Bolsena, de stad niet bezoeken zou zonde zijn! In Rome zult u zich zeker niet vervelen. Rome is ooit op zeven heuvels gebouwd. Inmiddels staat er een grote metropool waar jaarlijks miljoenen toeristen op af komen.

Wie in het centrum van Rome loopt ziet daarom vooral veel toeristen. Het echte Italiaanse leven lijkt hier wat verder weg te staan. Wie echter de grote bezienswaardigheden een beetje links laat liggen die kan ook in Rome genieten van bella Italia. De belangrijkste reden voor bezoekers om Rome te bezoeken blijft echter de vele historische bezienswaardigheden zoals het Colosseum, het Forum Romana en het Pantheon.

Dag 4: Pitigliano en Saturnia, ca. 60 km

Pitigliano staat bekend om de bijzondere bouw, de huizen zijn gestapeld op de loodrechte wanden van een grote tufsteenrots, waardoor het lijkt alsof ze in de rotswand zijn uitgehakt. Bij Saturnia liggen warmwaterbronnen, waar u een bad kunt nemen in het warme, zwavelhoudende bronwater.

Dag 5: Bolsena - Montepulciano, ca. 89 km

Vandaag gaat de reis verder naar het zuiden van Toscane. U kunt een tussenstop maken in Orvieto. Boegbeeld van Orvieto is de imposante Duomo met een kleurrijke voorgevel. s Avonds wordt u verwacht in Borgo Tre Rose.

Dag 6: Montepulciano

Montepulciano ligt in een wijnstreek waar de bekende Vino-Nobilewijn gemaakt wordt. Binnen de stadsmuren bevinden zich vele palazzi in renaissance-stijl. De hoofdstraat, de Corso, is zeer steil en leidt naar de Duomo van Montepulciano, die gebouwd is in de 16e en 17e eeuw.

Dag 7: Lago Trasimeno en Perugia, ca. 48 km

Vandaag maakt u een uitstapje naar het nabijgelegen Umbrie. Passignano of Castiglione zijn leuke oude stadje gelegen rondom het meer van Trasimeno. Perugia is de hoofdstad van de regio Umbrie en zeker ook de moeite waard.

Dag 8: Montepulciano - Tavarnelle Val di Pesa, ca. 100 km

De laatste bestemming van deze reis is Tavarnelle Val di Pesa, waar u de laatste 5 nachten zult verblijven. U verblijft in Borgo di Cortefreda, waar u gratis wijn kunt proeven in de wijnkelder van het hotel.

Dag 9: San Gimignano, ca. 19 km

San Gimignano is een Middeleeuws stadje dat bekend staat om zijn dertien torens die het silhouet van de stad bepalen. Wist u dat de stad op haar hoogtepunt echter ruim 70 torens telde

Dag 10: Florence, ca. 38 km

Florence is de meest uitgesproken renaissancestad van Italie. Nergens anders in Italie bevinden zich zoveel gebouwen en kunstwerken uit deze periode. Indien u liever niet met de auto gaat, kunt u in Poggibonsi de trein nemen, binnen een uur staat u in het hart van Firenze!

Dag 11: Pisa, ca. 86 km

Werp een blik op de scheve toren van Pisa op het wonderenplein Campo dei Miracoli. Pisa dankt zijn naamsbekendheid voornamelijk aan de scheve toren van Pisa. Deze toren is wereldberoemd en de rede dat Pisa ieder jaar druk bezocht wordt door toeristen. Bij de scheven toren van Pisa, staan de andere belangrijkste bezienswaardigheden van de stad de Dom van Pisa, het Baptisterium en het Camposanto. Ook het stadscentrum herbergt fraaie gebouwen rond het Piazza dei Cavalieri.

Dag 12: Siena, ca. 40 km

Naast de Duomo, de paleizen en zijn Palio heeft Siena nog meer gebouwen die een bezichtiging waard zijn. Een mooie fontein op een van de beroemdste pleinen van Italie, diverse kerken en zelfs een klokkentoren die meer dan 100 meter hoog is en beklommen kan worden.

Dag 13: Tavarnelle Val di Pesa - luchthaven Florence, ca. 40 km

Na een reis vol indrukken keert u vandaag terug naar huis. U wordt verwacht op de luchthaven van Florence voor de terugvlucht.

Deze 13-daagse Fly Drive is inclusief

  • Retourvluchten Amsterdam - Rome en Florence - Amsterdam
  • Luchthavenbelasting
  • 12 overnachtingen in 3-sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small

Informatie Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.

Bijkomende kosten

  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart
  • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken

Vluchten

Deze reis wordt uitgevoerd met lijndienstvluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Hotels

Onder het tabblad

Extra info

vindt u de route van de reis en de hotelaccommodaties, waar u gedurende deze fly drive zult verblijven. I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice

Hoogtepunten

  • Lago Bolsena en Montefiascone
  • Rome
  • Pitigliano en Saturnia
  • Orvieto
  • Montepulciano
  • Lago Trasimeno en Perugia
  • San Gimignano
  • Florence
  • Pisa
  • Siena
  • Cortona



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Fly Drive van Rome naar Florence 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail