Fly Drive Italia a la Carte Afbeelding Fly Drive Italia a la Carte
Fly Drive Italia a la Carte 16 dagen 3 sterren ***
Bestemming: Rondreizen Italie - Fly Drive Italie

Fly Drive Italia a la Carte 16 dagen 3 sterren

***

plane hotel car


16 Dagen

16-daagse fly drive Italia a la Carte. Een heerlijk recept: een flinke portie Rome, voeg er een toefje Florence, een snufje Assisi en een vleugje Napels aan toe, vergeet niet dat scheutje Siena, marineer dit alles in azuur; garneer het gerecht met Milaan, Lucca en Pisa; laat een kundige kok het bereiden en de schotel vormt de volgende onvergetelijke reis.

Fly and Drive o.b.v. Logies



16 dagen Fly en Drive Italia a la Carte

Een heerlijk recept: een flinke portie Rome, voeg er een toefje Florence, een snufje Assisi en een vleugje Napels aan toe, vergeet niet dat scheutje Siena, marineer dit alles in azuur; garneer het gerecht met Milaan, Lucca en Pisa; laat een kundige kok het bereiden en de schotel vormt de volgende onvergetelijke reis.

Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: Nederland - Lago Maggiore (Verona - Stresa ca. 240 km)

U vliegt naar Verona, waarna u uw huurauto ophaalt en vertrekt in de richting van Stresa. De eerste nachten overnacht u aan het Lago Maggiore. Lago Maggiore biedt zo ongeveer alles wat een vakantie tot een droom maakt: zwemmen, vissen, roeien, zeilen, windsurfen en dankzij de uitstekende waterkwaliteit ook duiken. De omgeving biedt alle ruimte voor wandelen, klimmen en mountainbiken. Golfliefhebbers hebben keus uit een aantal prachtig gelegen golfbanen.

Verona

Verona, in deze Noord-Italiaanse stad speelde zich het bekende Shakespeare roman Romeo & Julia zich af. Verona is 1 van de vele Italiaanse steden die zeer cultuurrijk is, zo kunt u in het imposante Arena van Verona een opera bijwonen. Maar ook aan de shoppers is goed gedacht, Verona biedt meer dan genoeg winkelcentra aan waar shoppers hun hart kunnen ophalen.

Dag 2: Milaan, ca. 95 km

Vandaag reist u af naar Milaan. Milaan is de hoofdstad van de provincie Lombardije in Italie, maar is vooral bekend als modehoofdstad. Niet voor niets is Milaan een populaire bestemming om te shoppen. Winkelpubliek kan hiervoor terecht in de dure winkels van de zogenaamde Gouden Vierhoek, waar je de winkels van topmerken als Prada, Armani, Gucci, Trussardi, Roberto Cavalli en Dolce & Gabbana vindt. Het middelpunt van Milaan is zonder enige twijfel het Piazza del Duomo, het plein waaraan zich de indrukwekkende Duomo (Dom) van Milaan en het prachtige winkelcentrum Galleria Vittorio Emanuele II bevinden.

Milaan

Verlies uzelf in de straten van Milaan, de modehoofdstad van Italie, waar winkelstraten, historische gebouwen en musea elkaar afwisselen. Tijdens uw stedentrip in Milaan komt u terecht in het mekka voor modefanaten en cultuurliefhebbers. Ga shoppen in de Via Monte Napoleone of breng een bezoek aan een van is werelds grootste kathedralen: Il Duomo.

Dag 3: Lago Maggiore - Toscane, ca. 400 km

Langs de Middellandse Zee op weg naar Toscane. U passeert Genua en La Spezia voordat u in Ginestra Fiorentina verblijft.

Toscane

Toscane is een van de mooiste regios van Italie die befaamd is vanwege het glooiende landschap met olijfbomen, zonnebloemen, statige cipressen en de Chianti wijngaarden. De streek bestaat uit tien provincies, waarvan Florence de belangrijkste is. Arezzo, Grosseto, Livorno, Lucca, Massa-Carrara, Pisa, Pistoia, Prato en Siena zijn de andere provincies.

Dag 4: Florence, ca. 18 km

Vandaag reist u af naar Florence. Zo verrassend klein als het is, deze stad aan de rivier is nadrukkelijk aanwezig op s werelds must-sees lijst. Bakermat van de Renaissance en van de toeristische massas die hier massaal naar de kunst op wereldklasse komen, Florence (Firenze) is magnetisch, romantische en druk. Het stedelijk weefsel is nauwelijks veranderd sinds de Renaissance, zijn smalle straatjes roepen een duizend verhalen op, en het eten en de wijn zijn zo prachtig en van de kwaliteitsborging geworden.

Florence

Genietend van een espresso op een terrasje op een van de piazze in Florence bewondert u de oude bezienswaardigheden, prachtige kunstwerken en de vele paleizen om u heen. In Galleria dell'Academia komen de beroemde kunstwerken van Michelangelo bijna echt tot leven. Natuurlijk is de Dom met zijn hoge koepel ook een bezichtiging waard. Stop tijdens uw stedentrip in Florence ook af en toe bij een ijssalon; u vindt ze op elke hoek van de straat.

Dag 5: Ginestra Fiorentina - Grottaferrata, ca. 310 km

U trekt verder zuidwaarts. De route voert u door het hart van Toscane langs San Gimignano en Siena naar Grottaferrata,

Grottaferrata

Grottaferrata is een stadje gelegen in de heuvels op 20 km ten zuidoosten van Rome. Het staat voornamelijk bekend om het klooster van Santa Maria di Grottaferrata, het laatste van een hele reeks Grieks-Byzantijns kloosters die sinds de middeleeuwen in deze buurt bestonden.

Dag 6: Rome

Vandaag staat Italies hoofdstad op het programma. In Rome zult u zich zeker niet vervelen. Rome is ooit op zeven heuvels gebouwd. Inmiddels staat er een grote metropool waar jaarlijks miljoenen toeristen op afkomen. Wie in het centrum van Rome loopt ziet daarom vooral veel toeristen. Het echte Italiaanse leven lijkt hier wat verder weg te staan. Wie echter de grote bezienswaardigheden een beetje links laat liggen die kan ook in Rome genieten van bella Italia. De belangrijkste reden voor bezoekers om Rome te bezoeken blijft echter de vele historische bezienswaardigheden zoals het Colosseum, het Forum Romana en het Pantheon.

Rome

Het beroemde Colosseum, de Trevifontein en de Spaanse Trappen. Dit isinog maar een kleine opsomming van deibezienswaardigheden die je tegen zult komen tijdens jeistedentrip in Rome. In deze Italiaanse stad is zoveel te zien en zoveel te beleven.iVergeet tijdens je weekendje Rome niet om regelmatig een pauze in te lassen op een van de terrasjes aan Piazza Navona. Met een cappuccino en echt Italiaans schepijs natuurlijk!

Dag 7: Rome - Agerola, ca. 265 km

Verder naar het zuiden. Onderweg mag u Tivoli niet missen. De grote stad in de Golf van Napels is de historische stad Napels aan de voet van de Vesuvius. Napels is een stad met een leuk centrum en fijne winkelstraten. Vanuit de haven van Napels vertrekken veerboten naar de eilanden Capri, Ischia en Procida. In het oude centrum rond Via dei Tribunali kunt u uren ronddwalen door de smalle straatjes van het oude centrum. U verblijft de komende 3 nachten nabij de Golf van Napels.

Agerola

Agerola is een dorp in Campania, 35 kilometer ten zuiden van Napels. Het ligt op 600 meter boven zeeniveau waardoor er in Agerola een prachtig uitzicht op de middellandse zee en de omliggende heuvels is. De mooie stranden en kleine dorpjes aan de kust zijn een geliefde plek om een vakantie door te brengen.

Dag 8: Pompei en Vesuvius, ca. 25 km

Vandaag staat een bezoek aan een indrukwekkende vulkaan op het programma. De Vesuvius heerst majestueus over de Golf; aan haar voet ligt Pompei met de mooiste opgravingen van de antieke oudheid.

Pompei en Vesuvius

Pompei ligt ca. 25 km ten zuiden van Napels en staat bekend als een van de best bewaarde Romeinse steden. In het jaar 79 werd de stad bedekt door as als gevolg van een uitbarsting van de Vesuvius. Vanuit Pompei kunt u excursies maken naar o.a. Sorrento en de Amalfitaanse kust.

Dag 9: Capri of Amalfi, ca. 10 of 15 km

Capri is wereldberoemd om haar schoonheid. Vanuit Sorrento gaan met grote regelmaat veerboten. Wie niet wil varen, rijdt de Amalfitaanse kustweg af naar Positano en Amalfi.

Dag 10: Agerola - Assisi, ca. 405 km

Terug naar het noorden waar u 3 nachten verblijft in Assisi.

Dag 11: Perugia en Lago Trasimeno, ca. 25 km

In Perugia ziet u hoe een stad Etruskische, Romeinse en Middeleeuwse resten heeft bewaard. Het is heerlijk afkoelen aan het Lago Trasimeno tijdens een boottochtje naar een van de eilandjes.

Dag 12: Assisi, ca. 25 km

Assisi behoort tot een van de mooiste stadjes van Italie, een bezoek aan deze stad mag dan ook niet ontbreken. Assisi is de stad van de vrede, door de invloed van de heilige S. Franciscus en zijn kloosterorde. Naast oude straatjes zijn er vele mooie pleinen met prachtige kerken.

Assisi

Assisi is beslist de moeite waard. Assisi is vooral de stad van de heIlige Franciscus, die begraven ligt onder de te zijner ere gebouwde basiliek. Het centrum met smalle straatjes, huizen, pleinen en talrijke monumenten heeft zijn middeleeuwse karakter behouden. Naast de basiliek van Franciscus zijn onder meer de 12e eeuwse Dom en de Santa Chiara interessant.

Dag 13: Assisi - Treviso, ca. 415 km

Op weg naar de Dolomieten passeert u steden als Bologna, bekend om haar torens en tortellini. Voor auto(sport)liefhebbers staat in Maranello bij Modena het Ferrari museum met een mooie collectie van dit befaamde automerk. U overnacht de laatste 3 nachten in Treviso nabij Venetie.

Treviso

Het voormalige Italiaanse vissersdorpje Treviso wordt ook wel Klein Venetie genoemd. En dat is niet zo gek, want hier vind je net als in het grote Venetie oude kanalen, mooie bruggen, pittoreske straatjes en kleurrijke vissershuizen. Het grote voordeel: het is hier veel minder toeristisch! Je kunt hier dus in alle rust over het Piazza dei Signori struinen: het hart van de ommuurde stad.

Dag 14: Venetie, ca. 25 km

Al snel bent u in Venetie, Italies meest feestelijke stad. De Rialto-brug, duiven voeren op het San Marco-plein of een gondeltochtjeVenetie is een droomstad vol prachtige historie en is door zijn unieke waterrijke karakter prachtig bewaard gebleven. De stad staat niet voor niets in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Venetie is gebouwd op een aantal eilanden in een lagune in de Adriatische zee en al eeuwenlang bewoond. Voedsel was hier immers door de aanwezigheid van de zee altijd aanwezig. Vooral ten tijden van de grote volksverhuizing zochten vele mensen de makkelijk te verdedigen eilandengroep op al vluchtend voor de hunnen.

Venetie

Onderga la dolce vita in een van de levendigste streken van Italie: de Venetiaanse Riviera. Geniet van een strandvakantie op een van de zandstranden van Lido di Jesolo of ga kuren in deiwarmwaterbronnen in Abano Terme. De kers op de taart tijdens een vakantie aan de Venetiaanse Riviera is natuurlijk een stedentrip naar Venetie. Vaar in deze romantische waterstad over de Canal Grande en stap uit bijihet fraaie Piazza San Marco.

venetie/

Dag 15 Venetie of Treviso?

Heeft u nog niet alles van Venetie gezien, dan kunt u deze dag benutten om deze romantische stad verder te ontdekken. Ook Treviso is de moeite van het bezoeken waard. Maak een wandeling door de historische binnenstad en bezoek de Piazza del Duomo met de St. Pieter kathedraal. Of geniet van een drankje op een van de vele terrasjes die de stad rijk is.

Dag 16: Terugvlucht naar Nederland

Vandaag vliegt u terug vanaf Verona naar Nederland. Uw vakantie zit er weer op en u kunt terugkijken op een geweldige reis.

Hoogtepunten

  • Lago Maggiore
  • Milaan
  • Lucca of Pisa
  • Florence
  • San Gimignano
  • Montecatini Terme
  • Rome
  • Sorrento
  • Pompei en Vesuvius
  • Capri of Amalfi
  • Assisi
  • Perugia en Lago Trasimeno
  • Venetie

Deze 16-daagse Fly Drive is inclusief

  • Retourvluchten naar Verona v.v.
  • Luchthavenbelasting
  • 15 overnachtingen in charming hotels, o.b.v. logies
  • Huurauto, categorie small

Informatie Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.

Bijkomende kosten

  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart

Vluchten

Deze vakantie wordt uitgevoerd met lijndienstvluchten. De vluchten worden uitgevoerd door verschillende luchtvaartmaatschappijen en met vertrek vanaf o.a. Amsterdam, Brussel of Dusseldorf. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken.

De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per airline. Het kan voorkomen dat er een tussenlanding wordt gemaakt of er een overstap is. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Hotels

Onder het tabblad

Extra info

vindt u de route van de reis en de hotelaccommodaties, waar u gedurende deze fly drive zult verblijven. I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Fly Drive Italia a la Carte 16 dagen 3 sterren 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail